Flygning 2018-04-28

Foto: Tomas Enarsson och Eva Olsson

När

2018-04-28
Var Häljebyn - söder Brålanda
Pilot Eva Olsson
Crew 7 + flera
Flygtid 30 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se Evas flygning i Google Map  eller Google Earth

 

Vid Häljebyn på östra sidan Kroppefjäll fanns kvällens startfält. I samband med ballongmötet Dalslandningen planerade åtta ballonger att starta här och flyga en deltävling i Svenska Cupen.

 

Intresserade samlades och ...

 

... parkerade utefter vägen intill.

 

Flaggan intill visade på att vindarna fortfarande blåste för mycket för att starta men väderprognoserna sa att vinden skulle lugna sig. Och självklart ville vi gärna tro på det.

 

Under tiden minglades runt på startfältet och bland annat underhöll Olle Tillberg med att berätta om sin allra första flygning.

 

Landslaget ordnade även träningshelg nu i Dalsland och ...

 

... delar av Janne Balkedals imponerande meritlista visades fram.

 

Tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Kenneth Olsson hade nya samlingar ute på startfältet och gav till slut klartecken för flygning.

 

På dataskärmen syntes kvällens mål som man skulle flyga så nära som möjligt och släppa ner en marker (liten sandfylld tygpåse med svans med den tävlandes nummer på) som bevis för att man varit där. Den som kastar markern närmast A eller B vinner ikväll.

 

Startförberedelserna fortsatte.

 

Vår egen pilot Eva hade problem med brännaren vid brännartest så det tog lite extra tid att fixa till detta medan övriga ballonger började ge sig av uppåt. 

 

 

Bland annat startade Emelie i den blåvita ballongen på sin allra första flygning med eget färskt pilotcertifikat. 

 

Snart var de övriga ballongerna uppe och ... 

 

... vår klubballong stod startklar.

 

Uppåt, uppåt och ... 

 

 

 ... Ing-Marie som nu flög luftballong för första gången vinkade glatt hej då.

Under flygningen koncentrerades på den och navigeringen men tyvärr flögs det inte särskilt nära något av kvällens mål. Markern släpptes i närheten av en väg så att den skulle bli lätt att hämta upp sedan. Tyvärr drev markern ut på åkern intill och strax därefter dök traktor och såmaskin upp på gärdet så vi befarade att markern skulle bli "uppäten" av såmaskinen och det inte skulle kunna bli något tävlingsresultat.

 

Landningen blev vid Bredtvet, söder om Brålanda, på vägen nära hus och några snälla björkar. Tillsammans packades ballongen snabbt ihop och ...

 

... sedan följde ett högtidlig dopceremoni av nya Markgrevinnan av Bredtvet. Fler bilder från kvällens flygning finns under Dalslandningen 2018.

Gunnar som släppt markern från ballongen åkte sedan i mörkret tillbaka till gärdet där markern landat och hittade den faktiskt oskadd. Gav i alla fall ett tävlingsresultat som inte blev en sistaplats.