Social afton 5 juni 2016

Foto: Cathy Finbow, Eva Olsson och Kenneth Olsson. 

 

 

Nu var det dags för Dalslands ballongklubb att ordna årets Sociala afton hemma hos Evelina & Jonas Eriksson. Förberedelserna innefattade även att hämta björkar vilket Evelina gjorde snabbt med hjälp av sonen Tobias och fyrhjulingarna.

 

Barbro, Astrid och Bertil hjälpte också till med att duka och pynta i Verkstán.

 

Vid 15-tiden började medlemmarna att anlända till festen.

 

Grillarna startades och medan köttet förbereddes ...

 

... gick medlemmarna en tipspromenad.

 

Efter tipspromenaden blev det god mat och mycket social samvaro. Dessutom tog Gunnar Ahlbom fram dragspelet vid några tillfällen och det blev en hel del kända låtar vi fick höra.

 

Även Tuva var med på festen.

 

Gunnar Ahlbom vann tipspromenaden. På andra plats fanns tre stycken med alla tolv rätt och även lika poäng på utslagsfrågan. Lindströms såg till att det blev familjedrama. Det fick bli en extra uppgift för att utse tvåan och trean. Gunnar som redan då han lämnade in svarslappen sa att han hade 12 rätt, blev en glad tvåa.

 

Lova assisterade både pappa Jonas och farmor Susanne med ringarna men verkade bringa pappa lite mer tur så Jonas knep tredjeplatsen.

 

Så var det dags för det efterlängtade CREW-mästerskapet som givetvis handlade om hantering av ballonger. "Blås upp ballongen och knyt. Fäst ballongen i resårbandet och bind fast bandet runt vristen. Sedan gäller det att trampa sönder andras ballonger och den som är sist om att ha en hel ballong kvar blir CREW-mästare", lät de enkla reglerna.

 

 Måmga glada miner och många olika stilar noterades.

 

Efter en stund var det bara ett fåtal kvar och spänningen steg ytterligare. Som videon visar fick Izabella oväntad hjälp av dottern och Eva gjorde en mycket snygg sorti som innebar att Izabella blev årets CREW-mästare. Video Crewmästare 2016

 

Det såg länge ut som om det skulle kunna bli flygning på kvällen men det var för blåsigt så kvällsflygningen ställdes in. Det blev ändå en åktur med klubbussen till Ragnerudssjöns Camping.

 

Där gjordes in inspektion av en ballong som legat i sin säck i många år. Ballonghöljet inspekterades och med några mindre åtgärder verkade SE-ZXS kunna vara redo för nya äventyr.

 

Denna blågula ballong bor numera tillsammans med sin ägare Hannes på Gullholmen vid Orust så det är mycket möjligt att den kan komma att ses i Dalsland vid fler tillfällen.