Dalslands ballongklubb 15 år

En tillbakablick i bilder från klubbens historia. Från starten att arrangera SM, skaffa en egen klubballong, fler arrangemang som SM, NM och Dalslandningen, klubbens andra ballong och alla flygningar under alla dessa år!

Dalslands ballongklubb 15 år!

Ballonger

Den 6 december 2018 firar Dalslands ballongklubb 15 års jubileum!! Tiden väldigt fort när man har roligt och när jag tittar tillbaka på bilder från tidigare år slås man av så många vänner, möten och roliga händelser som du får via ballongklubben.

Bilden visar en av 2018 års största händelser när klubbens nya och gamla ballong passade på och hälsa på varandra den 8 maj vid SE-ZLG premiärtur! Se bilder.

Dalslands ballongklubb och dess medlemmar siktar vidare mot kommande år!!

  
Dalslands ballongklubb 10 år!

BallongtårtaFestlig fest!

Den 6 december firade Dalslands ballongklubb 10 års jubileum!

Kvällen inleddes med mat och tal innan dansen började. I pausen hurrades det för de 10 första åren och önskades fortsatt lycka till alla nya år!

Tack till alla som gjorde festen!!

Titta på bilder.

 

Dalslands ballongklubb 5 år!

Ballongen i luften!Den 6 december fyller Dalslands ballongklubb fem år! Tänk att det har gått fem år sedan ett litet gäng, varav de flesta inte ens hade flugit ballong, träffades och startade en ballongklubb! Det där lilla gänget har under åren vuxit och vuxit och nu fem år senare har klubben en ballong, två lokala piloter och två nya under utbildning, arrangerat två SM och några ballongmöten och det har gjorts hundratals flygningar! Allt med hjälp av stödjande sponsorer och härliga medlemmar! Tack alla!

Vi firar med knytkalas och dans i Högsäters bygdegård. Under kvällen kommer det visas bilder och film från våra aktiviteter, rätt många bilder kan det bli...

Se bilder.

Reportage om Dalslands ballongklubb i SVT Väst

Ballongerna är startklara

Foto: Maria Larsen

Den 4 december sändes reportage om Dalslands ballongklubb i SVT´s lokala nyheter. Reporter Andreas Varas följde med vid en flygning i Högsäter och intervjuar ordförande Eva Olsson tillsammans med hedersmedlemmen Peter Olsson. Eva berättar om hur klubben startade för 15 år sedan och varför Dalslands ballongklubb är en av Sveriges största klubbar.

Du ser ett längre reportage 7.35 in i nyhetssändningen kl. 18.30 www.svtplay.se

En kortare version finns på www.svt.se

Hanter

Dalslands ballongklubb 15 år!!

Korgen klar för besökareDen 6 december 2003 bildades Dalslands ballongklubb och har sedan dess utvecklats till Sveriges största och aktivaste. Nu har det gått 15 år och nästan på dagen passar klubben på att fira detta jubileum!

Lördagen den 1 december, klockan 10.00-14.00 finns Dalslands ballongklubb i närheten var torget i Högsäter och visar upp klubben och dess aktiviteter. Senare på kvällen flyttar klubben med ner till Genevi och deltar med "ljus och värme" vid det fortsatta firandet där. Varmt välkomna att delta vid firandet av Dalslands ballongklubb 15 år! 

Under dagen är det julmarknad i Högsäter med öppna affärer, musikframträdande och aktiviteter under dagen i centrum. När mörkret faller vandrar alla vidare till Genevi där dagen avslutas med luciafirande, tomtar och dans kring granen.

Hedrande utmärkelse

Nu är det dags igen! Dalslands ballongklubb har under sina 15 år fått flera utmärkelser och nu kan vi glädja oss till att få ytterligare en.

Den hedersamma utdelningen kommer att ske onsdagen den 3 oktober på torget i Högsäter med start kl. 16.30. Efteråt bjuds på fika i PK Datas lokaler strax intill. ALLA är välkomna!

 

 

 

 

 

Dags att beställa kläder

KlubbkläderDå är klubbutiken öppen för beställning av flygkläder och det vi kallar sociala kläder.

Flygkläderna är i bomull för att ge ett skydd när vi hanterar ballongen vid flygning. Det finns byxa, jacka, skjorta, pike och T-shirt. Skjortan är röd, övriga kläder är svarta. Nytt är sociala kläder som är tänkta att kunna användas när som. Det finns svarta jacka och väst i annat material, bland annat är någon av jackorna vattenavvisande.

Alla kläder kan förses med tryck CREW samt dalslandsballongklubb.se. Ett större tryck på ryggen eller ett mindre på bröstet. Det går även att trycka eller brodera sitt namn på bröstet.

Klubbutiken visar bilder, storlekar och priser på det utsedda sortimentet och du beställer genom att fylla i formuläret och skicka in. Kvittens på din beställning kommer till dig via e-post. Eventuell tillkommande fraktkostnad delas mellan beställarna. Din beställning samordnas i en gemensam för hela klubben och du får meddelande om belopp att betala samt aktuellt konto i början av oktober.

Gå till klubbutiken och beställ. Butiken är öppen till den 30 september.

Vill du se och känna på kläderna kan du göra det i samband med Kommunikationskursen den 23 september, kl 15.00 hos PK Data, Genavägen 29, Högsäter. 

 ,