Skolflygläger 26-28 augusti 2022

Sista helgen i augusti välkomnas ny elev, elev eller snart färdig elev till Enköping och ytterligare ett skolflygläger. Naturligtvis är även du som är allmänt ballongintresserad och även du som redan har ditt cert klart och som vill fräscha upp dina kunskaper välkommen. Vi kommer att ha teori och förhoppningsvis även praktisk utbildning i form av flygningar.

Program Instrument, flygmedicin, luftrumsregler och förankrad flygning. Skolflygning om vädret tillåter, lördag kväll och söndag morgon

Läs inbjudan och anmäl dig senast 12 augusti!

Känner du SE-ZLG och SE-ZGE?

Känner du SE-ZLG och SE-SGE? Så roligt att du redan har träffat klubbens två stora ballonger! De har bidragit till många roliga stunder och äventyr för klubbens medlemmar.

Om du inte känner dem så väl, får du här en chans att läsa vad som kom fram när de var Veckans profil under 2021. De önskade båda att få flyga mer och det har de fått göra sedan dess!

Ballongträff i Gränna 8-11 juli 2022

Olika flygsporterDen 8-11 juli är det ballongträff i Gränna! BK Andrée fyller i år 50 år och bjuder in till Ballongiaden 2022 med massa aktiviteter och föreläsningar.

Flygningar planeras samtliga 4 kvällar under denna träff och Dalslands ballongklubb kommer att vara med. Mer information via BK Andrées hemsida.

Vill du följa med på detta äventyr och spendera en helg eller kanske bara vara med på någon av flygningarna? Hör då av dig till Niclas på 0704-475793 för mer information och planering.

 

Den fina bilden har vi lånat från BK Andrée.

Klubben sköter inkvartering under Färgelanda Cup

I år kommer Dalslands ballongklubb åter igen hjälpa Färgelanda IF med inkvartering av fotbollsungdomar i Högsäter i samband med Färgelanda Cup 12-14 augusti. Inkvarteringarna är mestadels i Högsäters skola och den intilliggande förskolan och förutom att städa och hålla ordning på området så gäller det att i samband med måltiderna i skolans matsal finnas där och kolla att de som kommer dit är behöriga och ”räkna in dem”.

Om du hjälper till ger det extra förtur vid kommande flygningar. Har du möjlighet att hjälpa till några timmar under helgen så hör av dig snarast till Eva 0706-640523. DIN HJÄLP BEHÖVS!

Träff för ungdomar 30 juni 2022

Inbjudan för ungdomarDen 30 juni bjuder Dalslands ballongklubb in ungdomar i högstadieåldern för att få veta mer om flygsport och då speciellt ballong!! 

Samling vid Allégården i Högsäter från kl 13.00 och eftermiddagen innehåller korvgrillning, information och vid bra väder flygning med modellballongen.

Mer information via inbjudan. Anmälan senast 29 juni, till Gunilla 0701-542926 eller gunilla@dalslandsballongklubb.