God jul och gott nytt år!!

Dalslands ballongklubb önskar alla medlemmar, samarbetspartners och ballongvänner

God jul och gott nytt år!! 

Kikar man tillbaka lite på 2015 så har vädret inte varit det bästa för ballongflygning. Det har blåst en hel del och det har gjort att antalet flygtimmar i ballongens och piloternas flygdagböcker är lägre än på länge. Men jag minns med värme NM-veckan i Örebro där det var ett underbart ballongväder! Vi får minnas flygningar som blev av och glömma de som missades.

Tiden på marken har används till att köpa ny ballongbuss, komplettera flygkläder, alternativa aktiviteter, funderingar på nya ballonger och det har städats och fejats bland materiel och förvaringsytor. Allt i god klubbanda och härlig social samvaro!

Ha en god jul och fira in ett gott nytt ballongår!!

 

21 novmeber är Montgolfierdagen

21 november 1783 lyfter en varmluftsballong med människor ombord för första gången från marken! Det sker i Frankrike där bröderna Montfolfier har konstruerat en ballong i papper. Ballongen är målad i blått och gult och genom att elda halm fylldes ballongen med varmluft och den lättade från marken. Denna flygning räknas som starten och har du flugit ballong känner du till historien. Läs om första flygningen på ballong.org

Dagen har firats med flera ballongflygningar runt om i Sverige och så även i Dalsland.

 

Albuquerque International Balloon Fiesta

BallongerFörsta veckan i oktober arrangeras Albuquerque International Balloon Fiesta varje år och så har det varit i över 40 år!!

I helgen avslutades detta ballongmöte som är enormt på alla sätt. Tänk dig att 500+ ballonger startar från ett fält, som är 54 amerikanska fotbollsplaner stort.

 

Ballongerna är av alla de slag och på deras hemsida finns fantastiska fotoalbum, timelapse och filmer från tidigare år och årets evenemang. 

WAG 2015

WAGWAG - World Air Games arrangeras för fjärde gången och nu i december samlas flygsportens olika discipliner i Dubai.

Luftskepp 1-5 december
1-5 december tävlar luftskepp och från Sverige deltar lag Oscar Lindström. 15 luftskepp är anmälda i tävlingen och tävlingsledare är engelsmannen Crispin Williams.

Luftballonger 6-11 december
6-11 december är det dags för varmluftsballonger och två svenska lag finns med, lag Jan Balkedal och lag Lars Ekstedt. Det är 70 ballonger anmälda och Claude Weber från Luxemburg är tävlingsledare.

Följ WAG via deras hemsida eller via Facebook.

Många besöker klubbens hemsida

Karta över besökare

Det är roligt kika på statistik från vår hemsida. Jag hittade verksamhetsberättelsen från 2008 och där berättade vi om att 2514 personer hade besökt vår hemsida någon gång under året. 2015 är den siffran 4702, 46% av dessa är återkommande besökare.

Besökaren tittar på 2,71 sidor i genomsnitt och stannar i 2 minuter. Besökare från Sverige ligger i topp men det finns besökare från 110 länder. Då 2008, var rekordet för antal besök på en dag 73 st. 2015 är rekorddagen (hittills) den 2 maj med 163 besökare. Dagligen besöker 10 personer vår hemsida och besökssiffran går upp efter flygningar och vid olika större arrangemang.

Utöver hemsidan har klubben även en sida på Facebook där 226 personer gillar klubben. Tillsammans når våra kanaler många ballongvänner!! 

 

 

Besökskruva