Flygning 2010-04-19

 

Bilderna är tagna av Rune Jacobsson, Jonas Lindström och Eva Olsson.

 

När

2010-04-19
Var Arena Vänersborg - Gärdhem
Pilot Kenneth Olsson
Crew 6
Flygtid
1 timma 40 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Det finns också en artikel i tidningen ttela om flygningen.

"Jag vädrar morgonluft! Det känns tryggt att mina goda kompisar i Dalslands ballongklubb är med mig nu då de kört mig ända till staden Vänersborg."

 

"Visst ser Arena Vänersborg liten ut i jämförelse med mig när jag rest mig upp i hela min ståtliga längd?"

 

"Mindre och mindre blev Arenan dessutom när jag kom upp i luften. Oh, vilken härlig utsikt ut över Vänersborg och Vänern."

 

"Och när jag blickade framåt pirrade det till i mig. Skulle jag äntligen ... "

 

"Jo det verkade faktiskt så! Kenneth förde mig med säker hand allt närmare EN RIKTIG FLYGPLATS."

 

"Min skugga lekte ... "

 

"Men Kenneth visste givetvis bättre än så. Egentligen mår jag bäst av och föredrar mjukt gräs att landa på."

 

"Dessutom lämnar jag definitivt inte sådana här spår efter mig."

 

"Från marken såg de hur jag svävade allt närmare centrum på flygplatsen."

 

"SÅ STOD JAG ÄNTLIGEN DÄR!"

 

"Enda sällskapet i luften var en helikopter som vilade sig en stund på plattan innan den fortsatte till Bromma. Verkligen kul för mig att få vara här på flygplatsen men synd att alla de andra stora "flygfäna" får stå stilla på grund av vulkanaskan i luften."

 

"Efter att jag fått stå stilla och verkligen njuta en stund (jag som egentligen bara brukar njuta när jag är uppe i lufthavet) bestämde Kenneth att det var dags att fortsätta färden."

 

"Hej kompisar!"

 

"Jag har just startat!"

 

"Nu började det se mera ut som vanligt igen runt mig även om jag inte brukar flyga här, söder om Trollhättan. Vårbruk på gång vilket tyvärr betyder allt färre ställen som piloterna tycker det är lämpligt att låta mig landa på."

 

"Men är det inte Gärdhems kyrka jag närmar mig?"

 

"Landningsmärke????"

 

"Nu var det dags att leka lite. Ibland fick jag smyga (fast som ballong är det faktiskt väldigt svårt att smyga) över hustaken. En hund upptäckte mig och började skälla. På mig!?"

 

"Sedan ändrade vindarna sig och det var bara för mig att följa med.  Spännande tyckte passagerarna, men kanske inte piloten.Titta gärna på spåren i Google Earth här uppe på sidan."

 

"Men efter några studsar (ett träd och ett buskage med taggigt taggtrådsstängsel inunder) var jag åter på backen igen."

 

"Det var av någon anledning smalt på den delen av gärdet som de skulle tvinga ner mig på. Några knuffade mig välvilligt i sidorna och Iris drog och slet i toppen tills jag fick ge upp andan och det blev platt fall."

 

"Markägarna var jättenöjda för att jag tog mig ner just på deras mark och de avbröt frukosten för att komma ut och titta på när jag elegant studsade ner i kanten på deras trädgård och vidare ut på smalaste delen av deras gärde"

 

"För vissa blev det sedan kaffe och smörgås då de också redan kunde läsa i tidningen om att det var fullt upp att göra på flygplatsen. Bara för att jag varit där?"

 

"Tur att mina klubbkompisar hade kameran med så också jag fick se hur det såg ut i flygledartornet som de besökte. Fast jag hade väldigt gärna själv velat höra allas berömmande ord om hur ståtlig och fin jag såg ut då jag stod där på flygplatsen."